KoryoSports

KoryoSports is een Sportvereniging welke al meer dan 35 jaar actief in diverse takken van sport. De vereniging wordt aangestuurd door een enthousiast bestuur welke zich al jaren inzet om haar sporters bij te staan met informatie en te zorgen dat de sportclub goed functioneert. KoryoSports is actief in Veldhoven(NL), Waalre(NL), Hamont(BE) en Achel(BE).

Sport is een passie binnen onze Vereniging en behalve dat sporten goed is voor de gezondheid, geeft dit ontspanning en brengt mensen tot elkaar. De topsport binnen Sportvereniging KoryoSports beslaat maar een klein gedeelte van onze activiteiten. Het grootste gedeelte van onze leden is recreatief bezig en door middel van een zeer gevarieerd trainingsaanbod kent onze sportclub vrijwel geen verloop.

KoryoSports is vooral bekend geworden door haar topsport resultaten van de afgelopen 30 jaar! KoryoSports heeft wereldwijd met haar topsporters maar liefst meer dan 250 internationale en nationale ereplaatsen behaald waaronder ereplaatsen op wereld en Europees niveau en 3x deelname aan de prestigieuze kwalificatie voorronden voor de Olympische spelen. Ook op recreatief vlak wisten onze wedstrijdsporters inmiddels meer dan 800 ereplaatsen te behalen.

Meer over KoryoSports taekwondo

Het huidige muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong. Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken; deze stijl wordt muay boran genoemd. Vanuit het dodelijke muay boran (oude boksen) is het huidige wedstrijd gerichte muay Thai ontstaan. Bij het thaiboksen waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan is men echter toch wel gebonden aan regels. Toegestaan is het gebruik van vuisten, ellebogen, knieën en benen.

Meer over Muay-Thai – Kickboxing