Afgelopen week was weer een geslaagd en sportief programma voor KoryoSports.

Robin Didden wist zich samen met 3 Sporters als Nederlands selectie afgevaardigde, te plaatsen voor het Europees Kampioenschap in Bulgarije – Sofia. Robin is nog maar koud Senior sportster of zij weet zich al na 2 maanden op de voorgrond te plaatsen door enkele bijzondere overwinningen op hoog gerankte tegenstandster en een bronzen plak op de Open Turkse Kampioenschappen.

Verder stonden Nino Westhimer en Zampanja Westhimer, assistent taekwondo trainers in Hamont & Achel,  op een indrukwekkend kickboks Gala in Utrecht met de veelbelovende naam “Next Generation Warriors”.

Zampanja mocht aantreden als nieuweling wederom tegen een veel ervarende Myrthe Schippers, een C-vechtster. Doch in de eerste 2 ronde wist Zampanja weer een gerichte en scorende opbouw te laten zien met rake treffers net als in haar 1e partij 2 weken geleden in Eindhoven. Maar ook hier werd in de 3e ronde door veel tactisch clinchwerk Zampanja uit haar ritme gehaald wat net genoeg was om Zampanja haar voorsprong om te zetten in verlies.

Dit geld ook voor Nino Westhimer, deze draaide zijn eerste wedstrijd in de ring. Zijn tegenstander Dean Ditmarsch had eveneens al enkele jaartjes wedstrijden in de benen zitten maar Nino zette vanaf het begin een aanvallende patroon in met snelle combinaties en gedurfde technische trappen uit het taekwondo. Deze combinatie van technieken zorgde voor veel spektakel en bewondering van het publiek en besliste de overwinning voor Nino deze avond.

Al met al een bijzondere week met veel verdienstelijk sportresultaten. Zowel in leerzaam en als opbouwende zin.

Zie ook het Veldhovens Weekblad.