Op zaterdag 25 maart werd in Eindhoven het Open Nederlands Kampioenschap ONK Muay Thai 2017 georganiseerd. Muay Thai is een Martial Art afkomstig uit Thailand. Het is een zeer traditionele en gedisciplineerde vechtsport die met ingang van 2024 ook als Olympisch Sport erkend zal deelnemen.

KoryoSports is sinds een zestal maanden ook de Muay Thai trainingen opgestart. In deze korte periode nam voor het eerst een sporter deel aan dit prestigieus kampioenschap. Een 300 sporters, afkomstig van een 80 sportclubs uit Nederland, België en Duitsland namen deel.

Zampanja Westhimer nam deel voor KoryoSports en wist de titel Vice-Kampioen Open Nederlands Kampioenschap in beslag te nemen. Ondanks het feit dat Zampanja nog geen ervaring in de ring heeft wist zij toch een goede indruk achter te laten.

Ze moest in de finale tegen een ervaren vechtster uit België, maar al in de 1e ronde gooide Zampanja alles in de strijd waardoor het een opgaande strijd werd en uiteindelijk eindigde in verlies met een minimaal puntenverschil. De tegenstandster mocht enigszins gehavend de ring verlaten en de vele complimenten van omstanders voor Zampanja geven een goed vooruitzicht in de toekomst in deze mooie sport. Een kijkje op Facebook van KoryoSports geeft een beknopt overzicht van haar deelname.

Zie ook het Veldhovens Weekblad.